Wij zijn Tjitra Palyama en Jacques Cremer

 
Tjitra is niet alleen de naam van de vrouw des huizes maar betekent ook "God's teken".
 Gezien de vele kunst-objecten die, direct of indirect, met een God of Goden te maken hebben, leek ons dit een passende naam voor onze galerie in "Engelen" (gemeente 's-Hertogenbosch).

In onze galerie vindt u met zorg geselecteerde objecten uit vooral zuid/oost-Azië.
In verband met onze liefde voor voornamelijk hout bestaat deze collectie veelal uit houten met enkele metalen en minerale objecten. De objecten zijn in de afgelopen 20 jaar met veel passie en liefde voor de kunst verzameld en wij bieden u dan ook een collectie met een emotionele lading. Wij zijn altijd op zoek naar objecten van superieur artistieke kwaliteit, waarde en sociale significantie voor een bepaalde cultuur. Door het bestuderen van deze kunst krijgt men grote waardering voor de makers, de cultuur en de beleving ervan.

Sinds enige jaren hebben we ook een unieke collectie archeologisch terracotta uit China opgebouwd.

Deze kunst is niet aangeschaft als een investering, kunst moet men volgens ons waarderen in termen als, hoe het je aanspreekt (de uitstraling), wat je er van kan leren en wat je over je zelf kan ontdekken en niet in termen van de waardestijging.

Wij helpen ook graag met eventuele vragen met betrekking tot de kunst uit Azië of gaan voor u op zoek naar andere objecten. Behalve onze eigen kennis van zaken hebben wij ook goede nationale en internationale contacten en kunt u altijd gebruik maken van onze documentatie.

Interview in "De Tweeterp"

Klik hier voor het artikel in "de Bossche Omroep"